Почетак > Najnovije VESTI > Суочимо се да ће сваки покушај одбране српског националног интереса на Западу бити протумачен као агресија

Суочимо се да ће сваки покушај одбране српског националног интереса на Западу бити протумачен као агресија

Суочимо се да ће сваки покушај одбране српског националног интереса на Западу бити протумачен као агресија

Јована Вукотић
13.07.2012, 18:55
Коресподент „Гласа Русије“ Јована Вукотић, разговарала је са господином Слободаном Деспотом који живи и ради у Швајцарској. Његова издвавачка кућа „Ксенија“ бави се штампањем и издавањем књига које су посвећене словенским земљама. Аутори ових књига су звучна имена из Француске, Швајцарске, Немачке.
Молим Вас за Ваше мишљење о крају надзиране независности на Косову.Мислим да је то тренутак да се сведу неки биланси те косовске авантуре, пошто се заправо ради о авантури. Каква је независност државе, коју признаје половина светских држава, и то уз велике политичке и дипломатске притиске, а друга половина светских држава је не признаје? Каква је то држава, која је створена насилним отцепљењем од матичне државе, уз додатно непоштовање чак и оне резолуције УН, која је гарантовала сувереност Србије над Косовом? Значи, наравно да ће та, да је тако назовемо, држава са једне стране бити третирана тобоже као независна држава на начин како САД третирају независност, рецимо Панаме или Хондураса. То је код њих доста уобичајен начин третирања својих јужноамеричких суседа. Међутим, ми не смемо заборавити, и мислим да остали свет неће заборавити, да је то изнуђена независност, да је то колонијална независност, и да Косово пресвега има за функцију да служи са једне стране као војна база, а са друге стране као извор сировина за оне који су фаворизовали насилно оцепљење те, да је тако назовемо, државе.
Advertisements
Категорије:Najnovije VESTI
  1. Нема коментара.
  1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: