Почетак > Najnovije VESTI > Нова брига власти у Србији – „хришћански радикализам“

Нова брига власти у Србији – „хришћански радикализам“

Пише: Александар Павић                                                              Наслов текста пренетог у више медија у Србији 22. октобра гласи: „Драган Симеуновић: Србију чека обрачун са исламским и хришћанским радикализмом“. Текст се односи на разговор који је са државном новинском агенцијом Танјуг имао поменути професор политичких наука и стручњак за борбу против тероризма. Мора се напоменути да већину текста чини препричавање, а само мањи непосредни цитати, тако да се не зна шта је рекао сам Симеуновић, а шта је „тумачење“ његових речи и у склопу ког контекста. Дакле, није скроз јасно шта се подразумева под „хришћанским радикализмом“ (тј. у којој од хришћанских конфесија се он може наћи, што није безначајно питање на Балкану, на ком је централни сукоб, српско-хрватски, управо унутар-хришћански) и да ли сам Симеуновић ова два „радикализма“ уистину сматра подједнако опасним.

Но, професори нису ти који пиши наслове, уређују или дистрибуирају овакву врсту вести, већ су ту да, свесно или несвесно, обезбеде ореол „стручности“ за накане власти, које су овог пута нашле за сходно, пошто пројекат затирања православног наслеђа на Косову и Метохији одлично иде, и пошто се сличан сценарио смеши и у Рашкој области, да свима саопште епохалну истину како је овдашњи „хришћански радикализам“ подједнако опасан као и исламски.

У страху су велике очи, а после нереда изазваних државно-организованом геј-парадом, сваки београдски момак са каменицом овдашње власти може неодољиво подсећати не само на његове палестинске вршњаке већ, изгледа, и на муџахедине у Босни, вехабије у Рашкој, арбанашке нарко-терористе на КиМ. Ипак, условни рефлекси показаног страха су индикативни.

 

Извор: „Фонд стратешке културе“ (srb.fondsk.ru)

 

Advertisements
Категорије:Najnovije VESTI
  1. Нема коментара.
  1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: